středa 16. února 2011

Čtyřstovka

Už bylo načase. Poslední závody absolvovala Dáša v červnu loňského roku.
Jirkovský maratón a orienťák v Praze. Je pravdou, že sloveso absolvovala bylo tenkrát skutečně na místě. Před Jirkovským maratónem dostala Dáša nové léky na žaludek a motala se jí po nich hlava. Maratón tedy dokončila, ale zhusta – prakticky z poloviny – chůzí za 5:34:54. Orienťák taky nebyl žádná výhra. Jednalo se o azimuťák a protože se povedlo pořadatelům udělat chybu hned na první kontrole a závodu se zúčastnilo pouhopouhých 5 lidí, uznali organizátoři jako dokončivšího kohokoliv, kdo donesl alespoň jednu oraženou kontrolu. A to se Dáše tehdy vytrvalým rozšiřováním běžeckého kruhu po lese povedlo. :)

Proč ale píšu, že již bylo načase. Dva předchozí zmíněné závody byly totiž čísla 398 a 399 v jejím tréninkovém deníčku. A to čekání na čtyřstovku už bylo, jistě uznáte, neúměrně dlouhé. Přestože běhat se Dáše vzhledem k vysokému pracovnímu vytížení posledních dnů ještě nepovedlo (plánuje to v nejbližších dnech, možná dokonce hodinách), podařilo se jí v sobotu konečně na své konto čtyřstý závod připsat.

V těch čtyřech stech závodech uběhla celkem 5769 km, na kole ujela 464 km, dalších 170 km přidala na lyžích a více než 21 km uplavala. Celkem stála (alespoň pomyslně) 35x na nejvyšším stupínku, stříbrný post obsadila 45x a ten bronzový dokonce 57x. Ze čtyř stovek závodů je nejvíce (jak jinak než) běžeckých. Těch je celkem 365. Z toho je 52 běhů orientačních, 27 maratónů a 21 ultramaratonů. Po bězích následuje 12 triatlonů (včetně jednoho železňáka) a 4 závody v běhu na lyžích. Zbytek už jsou jen kusovky (popř, dvoukusovky): víceboje (desetiboj, vrhačský pětiboj), turnaje v bowlingu nebo v minigolfu, plavecké závody, závody v cyklistice, hod oštěpem a taky právě ten 400.závod – závod motokár. A neskončila v něm Dáša příliš odlišně od závodů běžeckých. Kousek za bednou. Pravda počítáno od konce by na ní přišla řada o něco dřív...

Motocar race 1

Motocar race 2

Motocar race 3

Motocar race 4

koyama



Žádné komentáře:

Okomentovat