sobota 16. listopadu 2013

Běhá celá rodina

Ano, je tomu skutečně tak. Opravdu celá!


Sice nejmladší synek svou trať pouze obešel, ale na druhou stranu skoro celých 130 metrů sám. Vinou své zvědavosti ještě nachodil pěkných pár metrů navíc. A navíc absolvoval svůj samostatný první závod o 25 dní dříve než (kdysi) synek starší.


Starší syn si tentokrát vybral svou slabší chvilku. Zapomněl na svůj start, nereagoval na naše výzvy, přiběhl na start na poslední chvíli, rezignoval a pak plakal, že skončil poslední. Přitom stačil drobný finiš a poslední by zaručeně nebyl. Nutno ovšem jedním dechem dodat, že většina startujících byla minimálně o rok starší.


Tatínek konečně zase jednou běžel. Alespoň tempo 4:22/km vypadá oproti tempu při předchozím závodu (5:24/km) výrazně lépe. Opět se ukázalo, že kratší závody (v tomhle případě 2,2 km) tak nějak dokážu urvat i z minima tréninku. (Těm zhubnutým 1,5 kilogramům od posledně bych zlepšení nepřičítal. Pořád se po trati valil tlouštík.)



A to nejlepší na závěr. Maminka, byť pracovně vytížená tak, že za poslední měsíc nenaběhala ani celých čtyřicet kilometrů, zvládla krátkou trať velice pěkným (podpětkovým tempem) a zase nás všechny chlapy zahanbila umístěním na bedně.



Výsledky. (Trochou zmatků v kategoriích jsem byl "diplomově" odsunut o tři místa níže než jak skutečně výsledky vypadají.)



6 komentářů:

  1. No ovsem.. vsichni na jednom zavode.. To je luxus!!! Gratulace a at vam to porad tak radostne beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. To zni fakt dobre, ctyri diplomy v jednom dni. Byla bych moc rada, kdyby se nam to taky nekdy podarilo, ale deti jeste ani nechodi :-). V jak mladym veku je treba zacit, nebo-li v kolika letech/mesicich jste klukum poprvy prispendlili startovni cisla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Starší měl na sobě poprvé číslo a zároveň se pohyboval po svých (tj. nepočítám "závody" absolvované v kočárku nebo v krosně ;) ) v jednom roce, pěti měsících a devatenácti dnech. Mladší ho teď tedy překonal 1 rokem 4 měsíci a 25 dny. Ovšem netroufl bych si říct, že "je třeba začít." Prostě byli (jsou) schopní v tomhle věku chodit a mají přehršel energie, tak jsme je postavili na start. Nicméně má to i svoje úskalí. ;) Toho staršího třeba strašně lákalo dálkařské doskočiště (svůj první start absolvoval na atletickém stadionu) a když se ho Dáša snažila nalákat na sebe a ustupovala, tak s ní pak v cíli skoro půlhodinu "nemluvil". Do té doby jsem vůbec netušil, že se takhle malé děti dokáží urazit. http://koyamasfamily.blogspot.cz/2007/10/muj-prvni.html#more

      Toho staršího jsme tedy poučeni nechali prozkoumávat kdeco okolo, ale taky strávil na trati jen o 30 metrů delší více než dvojnásobek času. :)

      Vymazat
    2. Diky za obsirrnou odpoved! Fascinaci dalkarskym doskocistem = piskovistem chapu, bude nam to myslim taky delat problemy. Emma je typ 'koukam, kde co lita, jenom ne pred sebe', tak jsem na to zvedava. Uplne prvni zavod ale bude urcite jeste s behacima kocarama, holkam bude na jare teprve rok :-). Vsemu zdar, jste nasim velkym prikladem!

      Vymazat
    3. Díky. Být pro někoho příkladem potěší.

      Jinak v poslední větě mělo samozřejmě být "Toho mladšího..."

      Vymazat