čtvrtek 13. prosince 2007

Maratón v podzemí: Co ještě zbylo?

Krátké zhodnocení, trocha statistiky, výsledky a pár fotek.
S výsledným časem 5:23:43 vlastně můžu být spokojena. Jirka si dal tu práci a vyhledal více než dvacet běžců, kteří v minulosti Unter-Tage Marathon běželi a srovnal jejich časy z "placatých" maratónů s časem z Brügmanovy šachty.

A zjistil následující: Běžci s časy z rovinatých maratónů okolo 3 hodin mají tady časy horší o 30-40 minut. Běžci běhající maratóny za cca 3,5 hodiny se tu zhoršují o 40-50 minut. Čtyřhodinoví běžci mají zhoršení mezi 50 a 60 minutami a ti, co dávají maratóny za 4,5 hodiny si v dole přidají 60-70 minut. (Vše zhruba.) Když vezmu, že běhám maratóny okolo 4:15 hod., mělo by tedy u mne dojít k časovému nárůstu o 55-65 minut. Odečtu-li od svého výsledku 65 minut, vychází mi rovinatý maratón za 4:18:43 a to je, dá se říct, ještě v normě. Zvlášť, když připustím, že jsem se v přípravě příliš nevěnovala kopcům.

Následující tabulka ukazuje, o kolik náročnější byla první polovina více než desetikilometrového okruhu a o kolik více jsem toho nachodila v druhé polovině maratónu.

lady koyama

7 komentářů:

  1. Super výkon, moc gratuluju!!!Výšky mi nevadí, ale takhle hluboko pod zem by se mi asi nechtělo. Máš můj obdiv. A co po závodě říkaly nasolené průdušky?

    OdpovědětVymazat
  2. Průdušky se tetelí blahem, neboť předchozí terapie slaným prostředím byla asi před 10 lety v Chorvatsku.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty bonbony jsou pro zlobivé děti? Tak to by se mi doma občas hodily:-)

    OdpovědětVymazat
  4. BonbónySice na těch bonbónech píšou, že je to výborný prostředek na dýchací cesty, ale v mikulášském balíčku by z nich děti asi moc velkou radost neměly. Dáša je zatím neochutnala. Nejspíš viděla, jak se tvářím, když jsem je chutnal já. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. TO lady KoyamaNo vidíš u nás stojí vstup do solné jeskyně nemalý peníz. Ty to máš i se skvěle zvládnutým maratonem a máš zásoby soli na rozdávání...

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera,skvěle jsem si početla.Muselo to být náročné, máš můj velký obdiv, ostatně jako za všechny běhy, které podnikáš.Jinak k té platbě do ciziny: na poště existuje Eurogiro, kterým se dají poslat peníze(české koruny) do zahraničí.Poplatek je 70Kč. Jde to poslat na adresu nebo na účet, ale tam se musí znát IBAN.Moje známá tak posílá poplatky na výstavy psů do Německa, na Slovensko atp.Přeju vaší rodince krásné Vánoce a hodně zdraví pro běhání v příštím roce.Ať se vám daří ve všech vašich činnostech!

    OdpovědětVymazat
  7. to rebecca: Také my přejeme tobě i tvým blízkým pěkné vánoční svátky a jen to nejlepší v novém roce.P.S. I tobě díky za tip na platbu do zahraničí.

    OdpovědětVymazat