středa 9. ledna 2008

Chcete se stát ironwoman?

V návštěvní knize Zberačov maratónov se včera objevil odkaz na následující video. Nedokázal jsem si odepřít jeho zveřejnění na našem blogu. Myslím, že je to zajímavá inspirace pro budoucí i stávající Železné muže a hlavně ženy a také malý příspěvek k diskusi u předchozího článku. :o) Takže, kdo jste to ještě neviděli, tak tady to máte:

koyama

16 komentářů:

  1. tohle beru jako antipropagaci IM...a jak rikal milan, strasny a az nelidsky

    OdpovědětVymazat
  2. ->milan a Luckyboy: Já vím, není to zrovna elegantní doběh, ale hobíkům to myslím nehrozí. Přeci jen tady se bojovalo o přední umístění.A jak jsem vyvodil z dalšího Maťova příspěvku v Knize Zberačov maratónov (http://www.blueboard.cz...5dns5nak3) když se jde na doraz, nemusí to být výjimečné.

    OdpovědětVymazat
  3. Ono to fakt vypadá jinak z pohledu diváka a jinak zevnitř toho zdánlivě zničeného těla. Kdyby někdo startoval na IM jen na maratonu, těžko pochopí, proč jsou ostatní tak pomalí a vláční. Zase bych to tak nedramatizoval...

    OdpovědětVymazat
  4. Hrůza, naprostá nezodpovědnost organizátorů, nedivil bych se, když by se po kolapsu třeba taky už neprobrala.

    OdpovědětVymazat
  5. No jasně nebojte. Když vl001 řekl, že se to nemá dramatizovat, tak na tom nic nebude, najedeš nějakých 600 km na kole, lehce naběháš a jdeme na IM. Tak aspoň 1/2 IM což Koyamo ?

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a to video, no tak to oni asi přepálili začátek, ne ?

    OdpovědětVymazat
  7. Původně jsem myslel, že se tam probírá profláklé video s Julie Moss (třeba tenhle link: http://youtube.com...?v=tRB1p89k7_I ).Luckyboy: Až nelidský? No, z pohledu normálního člověka je distance IM (nebo i jen maratonu nelidská).Hodnotíme profíky (je to jejich obživa) z pohledu amatéra. Stejně bych chápal, že by se profíci divili, že lezeme na start, když to dáváme hodně nad 10 hodin.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak musím říci, že je to opravdu sáhnutí si na dno svých sil. Až zarážející jaké mají někteří lidi sebezapření. Ale umím si představit co se dělo v jejich těle a mozku. I když to vypadá velmi drasticky,IM se nikdy nevzdává alespoň né v hlavě.

    OdpovědětVymazat
  9. tohle trapeni clovek sam podle me uz neni schopen ukoncit. proste mozek uz nefunguje racionalne, respektive vedome nefunguje vubec a jedine co je ve vedomi, je DOKONCIT. spis je mi divny, ze je nekdo takle trapit necha. obziva neobziva, kdyz budu jako ridic unaveny a skoro usinat za volantem, tak to taky zabalim a nedovezu treba naklad vcas, protoze se nechci zabit. U individualnich sportovcu to je jeste umocneno faktem, ze nemaji de facto zamestnavatele, ktery by je k necemu nutil...

    OdpovědětVymazat
  10. Směji se i pláču, obdivuji i odsuzuji. Jsem rozpolcen. Duch vítězí nad hmotou, nebo je to naopak? Docela by mě zajímalo, jako by to s odstupem po 10 letech viděla ona poražená, předplazená ma koberci v posledních 5 metrech.Myslím si, že takové pracovní nasazení má jen málokdo z nás. My to většinou jen tak šolicháme.

    OdpovědětVymazat
  11. Docela si vystihl i mé pocity. Taky mi to video přišlo místy úsměvné a místy dojemné. Navíc jsem nevěděl, jestli mám být jaksi morbidně uchvácen, jak duch poručil evidentně nespolupracujícímu tělu nebo znechucen nad tím, jak vyčerpání zatemnilo mozek.

    OdpovědětVymazat
  12. Sian Welch, zena byvale tri superstar Grega Welche, prvniho neamerickeho viteze Havaje. No holka podcenila stravovani. Mimochodem, v tom roce v lete startovala ve Varech na evropskem poharu a vyhrala. A neberme to drsne. Treba jeden ze spickovych maratoncu 60. let pri jednom ze svych startu omdlel z prvniho mista 200m pred cilem. Proste chyby se neodpousti a u vytrvalostnich zavodu uz vubec ne. Dali ji na kapacku a za pul hodky byla dobra :)

    OdpovědětVymazat
  13. triatlonisti urcite ocenia ked im sem hodim par linkov na predajcu zn.TYR pre CR a SR na plavky ,plavecke ciapky ,plavecke potreby,plavecke okuliare,ja som si tuto znacku uplne zamiloval a v inej uz ani neplavem

    OdpovědětVymazat
  14. v tom predoslom komentare sa mi nezoprazil ten link tak mozete kliknut na to www pri mojom mene

    OdpovědětVymazat