úterý 8. ledna 2008

Jaký byl Bondův rok

Už jste si určitě mysleli, že vás žádná další statistika čekat nemůže. Omyl. Může! :o) Přece se nebudeme moc vyčleňovat z davu. :o)
koyama: Měl bych hodnotit jen druhou polovinu roku, protože tu první jsme zhodnotili tady. Nedá mi to ale, abych se k té první půli nevrátil. Přeci jen byla lepší než ta druhá. Hned na úvod roku jsem vystřihl letošní nejrychlejší čas na desítku a v březnu jsem po dlouhé době opět pokořil 100 minut při půlmaratónu. Pak už to šlo se mnou z kopce. (Z druhé půle se mi vlastně povedly jen Sokolovský desetiboj a Mattoni Night Grand Prix.) Ten kopec byl prudší a prudší, přičemž strmost Hahnenkammu nabral někde okolo Běchovic. Doufám, že už jsem v listopadu projel cílovým hangem a teď mě zase vlek vytáhne nahoru. Nebo, že to alespoň vyšlapu stromečkem.

Přestože jsem v loňském roce naběhal na mne solidních 1859km, žádné zvláštní výsledky se nedostavily. Asi to bylo hlavně rozložením těch objemů. A možná jsem i trochu zanedbával cross trénink. Jen necelých dvacet kiláků na běžkách, k tomu něco přes dvě stovky na inlinech, s bídou 650km na kolech a asi 60km plavání.

lady koyama: Jednoznačně nejvýš hodnotím Kladenský maratón. S takovým časem jsem ani nepočítala. Ten výsledek (a pěkný výsledek na Horském půlmaratónu v Aši) mě však navnadil k útoku na čtyřhodinovou maratónskou hranici, při kterém jsem ovšem z výšin rychle a tvrdě dopadla zpátky na zem. Alespoň částečně jsem si napravila chuť na výjimečném maratónu v Sondershausenu. Ten se stal skutečnou třešničkou na dortu. První místo v Lize běžců regionu KV+SO jsem uhájila. Možná naposledy. Do ultra jsem se už v druhé polovině roku raději nepouštěla.

Naběhala jsem 2028km a k tomu přidala pár kilometrů na kole, pár na běžkách a pár v bazénu (někdy i v rybnících a jiných nádržích :).

koyama-boy: Svůj jediný závod po svých jsem už zhodnotil. Další dva závody, které jsem absolvoval silou mamky a taťky dopadly výrazně lépe. S taťkou jsem vyhrál v tombole a s mamkou jsme byli třetí. Uvidíme, jak to půjde v tomhle roce, když toho po svých naběhám trochu víc.

A tady je ještě přehled naší účasti na akcích ve druhém pololetí roku 2007:
Statistika akcí 2.poloviny roku 2007
koyamas family

16 komentářů:

  1. 650 na kole na IM bohatě stačí. Vyzkoušeno:-) Zkus to, budeš mít o čem psát a vykládat vnoučatům:-)

    OdpovědětVymazat
  2. ->vl001: Teda, to je mohutná síla s jakou si zahájil ofenzívu při vyhledávání dalších duší, kterým by si na IM ukázal zač je toho ajronmenský loket. :o)Já si zatím fakt na Ironmana netroufám. Zatím zůstávám u Okeny. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden je na Okenu, druhej je bábovka a já abych závodil furt jen s Vabrouškem a možná deseti dalšími odvážlivci. Jsem fakt chudák. Bez soupeře, opuštěn uprostřed Velké Moravy. Ještě že si můžu zajet do toho Rothu. Třeba i němci mají nějaký TRAGED TEAM:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to slyšíš Koyamo, já vím, že ty v hloubi duše chceš toho IM dát. Tak spojíme síly severozápadu a zajedem se tam na tu Moravu mrknout, vl001 nám jako starý harcovník nám okoukne kola, omrkne plaveckou techniku a když budeme mít štěstí tak se ho můžeme chvilku na tom kole držet.

    OdpovědětVymazat
  5. ->3COP: V hloubi duše ano. Ale ta hloubě je tak mocná a pod tak obrovským nánosem potřeby pořádně natrénovat a být dokonale zdravý, že se k ní letos určitě nepropracuji. Mám spíš takový pocit, že by mohla na startu vedle vl001 dříve stanout moje drahá polovička. Ono už to přeci jen je trochu ultra.

    OdpovědětVymazat
  6. Počkat, počkat. To je míněno vážně. Lady Koyama pomýšlí na IM trať. To je hozená rukavice. Když je někdo z vaší rodiny přítomen závodu, tak se tam většinou cítím dobře, tedy když ho neprospím. Rád bych se toho IM taky zúčastnil !!!

    OdpovědětVymazat
  7. ->3COP: Vážně to míněno je. Ovšem zatím se nijak nechystej. :o) Je to jen o trochu dál než v rovině úvah. Nejprve je zapotřebí koupit slušné kolo (což na postavu sotva přesahující jeden a půl metru je o trochu složitější než na klasickou \"konfekční\") a potom na tom kole něco odsedět. Takže jestli ten start bude letos, napřesrok nebo až v jubilejním desátém roce tohoto tisíciletí, teď těžko říct. Ovšem je to prý kratší než čtyřiadvacetihodinovka :o), takže...

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím, že je to tu samý IM. To abych začal o trochu více trénovat a začal se vynořovat z té hloubky šlupek úvah. Uvidíme řekl slepý, ale tento rok to vidím bledě, nemám silničku. Spíše se chci asi přeorientovat na Xtera, přeci jen k těm terénům mám blíže.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mám slušnějšího jen horáka, s čehož plyne, že raději něco v terénu (jen mě nebaví to věčné mytí bicyklu). Můj starej silniční \"fořt\" zvládne kilometry na krátkých TT, ale 180km by asi nerozdýchával o moc lépe než já.

    OdpovědětVymazat
  10. Na vl001 pozor. Dulezite je mu nepodlehnout :).Nic jineho nez sobeckou snahu o vice zavodniku, ktere na IM porazi za tim nevidim :D

    OdpovědětVymazat
  11. jj, my budoucí čekatelé na IM titul se musíme proti jeho stupňujícím se atakům vzájemně podpořit. :DKoukal jsem, že už to zkouší na všech frontách. :o)

    OdpovědětVymazat
  12. jo v podstate kdokoliv, kdo chodi obcas plavat a ma doma nejake kolo je v jeh hledacku :)Doufam, ze se zase s nekym nevsadi :D

    OdpovědětVymazat
  13. Jeden se vám snaží pomoci najít správné rozhodnutí, úmysly čisté, srdce na dlani a vy takhle. Hele, škrtám si vás ze seznamu. VOBA! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. To Koyama:Já nemám ani slušného horáka, mám jen krosové kolo. Však si ho viděl v KV. Horáka si chci koupit už se na tom pracuje...

    OdpovědětVymazat
  15. ...pracuje? To ti ho stavějí na míru? :D

    OdpovědětVymazat
  16. To Koyama:Pracuji aby si na něj vydělal :-).

    OdpovědětVymazat