úterý 8. července 2008

Fotovtip VIII: Šílená rychlost

Už jste jeli někdy rychlostí 100 km/h? Že v autě? A co na kole? No, já ano. Fakt:
A možná to bylo i rychleji. To jen 99,9 km/h je limit tohoto cyklocomputeru.

NÁVOD, JAK VYVINOUT TAKOVOU RYCHLOST: Stačí se jen tak v pohodě vyjíždět. Když jedete do mírného kopce, musí vám zazvonit mobil v batohu. (Pakliže nechcete čekat na náhodu je nutné domluvit se s kamarádem, aby v určitý čas zavolal.) Rychle zastavte s myšlenkou okamžitě (nejlépe zbrkle) vytáhnout mobil z batohu. Vinou zbrklosti zavrávorejte a popojeďte vzad. Abyste neupadli vyrovnejte ono popojetí vzad mírným popojetím vpřed. V hlavě však stále držte myšlenku na sejmutí batohu z ramen a vyštrachání mobilního telefonu. Ta vás znovu donutí k zavrávorání a vy udržte balanc dalším mírným popojetím vpřed. A je hotovo, maximální rychlost je na světě.

15 komentářů:

  1. :-)Tohle zacukání předním kolem, nebo nějaká magnetická anomálie, se mi také podařilo. Na budíku svítilo 142,6 (nebo tak nějak)a skoro minutu jsem namáhal oba mozkové závity, abych postupně vyloučil denní kilometráž, celkovou kilometráž, stopky, hodiny...průměrnou rychlost :-DNěkdy se oblažuji myšlenkou, že umím jet i rychle, ale stovkou asi ne, leda při tandemovém seskoku, kde mám \"diplom\" na 242km/h.Stihnout vyfotit stejné číslo 99,9 na horním řádku, to by byl výkon. Možná poslední.

    OdpovědětVymazat
  2. S najetými 100km už na IM fakt klidně můžeš :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si jednou taky takhle vyjel s novým computerem a při jízdě z kopce jsem sledoval dvě věci: jak mi na cyklocomputeru nabíhá rychlost a podprahově taky to, jak se bílá čára pode mnou pomalu stěhuje doleva. Pak už jsem se jenom soustředil na to, abych netrefil patník. Natočená maximálka byla sice jenom 42 km/h, ale při jízdě bez helmy (v roce 1994 ještě nebyly tak módní jak dnes) to celkem stačilo. Na zhodnocení jezdeckých chyb jsem měl dost času během týdenní hospitalizace. He. He. :)

    OdpovědětVymazat
  4. ->vl001: Co jsem od tebe mohl čekat jiného? :o) Se divím, když se pavli ptala na dálkové plavání, žes ji nepřemlouval, aby si taky zajela do Rothu nebo se ukázala v Nitře. :o)Nicméně jakmile budu schopen hodinu a tři čtvrtě udržet takovouhle rychlost, okamžitě se na IM přihlásím. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. ->Machy: V pětačtyřicítce už jsem taky jednou boural. Na mírně se svažující rovince do Kynšperka jsem vymetl jedinou díru, která na silnici byla, zrovna když jsem přehazoval (řazení na rámu). Abych nešel přes řidítka, položil jsem se na bok. Hospitalizován jsem nebyl (dokonce jsem i dojel těch, tuším, dvanáct kilometrů domů, ale mokval jsem asi dva měsíce. A když jsem se mokvajícíma šrámama po polovině těla chlubil jednomu OPRAVDOVÉMU cyklistovi, jen se mě zeptal, proč že jsem si na sebe nechal naplácat fialovou genciánku, že praví cyklisti se natírají zelenou (tedy ne mentolkou ale Solutiem Novikov). :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem si myslel jakou rychlostí jsem \"nejel\" a on si rk jen tak překračuje dálniční limit. :o)Nicméně musím podotknout, že já jsem tuhle rychlost vyvinul v obci. :o)

    OdpovědětVymazat
  7. ad [5] To by mi asi neuznal to přišité ucho, když nebylo spíchnuté cyklistickým stehem \"řetězákem\", ale obyčejným žíněnkáčem..

    OdpovědětVymazat
  8. Neboj, hned jak se Pavli přizná, že si vyjela na kole, je chycená :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, tak stovkou v obci!!! Že se nestydíš. Moje maximum bylo asi 60 km/h, žádná bouračka, akorát bez brýlí jsem nic neviděla, bo jsem měla slzy v očích (kvůli větru, ne strachy). A bylo to mimo obec, takže v pohodě *mrk*

    OdpovědětVymazat
  10. ->Looney: Když jedeš na kole stovkou v obci, policisté jsou tak šokováni, že ani nestihnou nastartovat vůz ke stíhačce. ;o)

    OdpovědětVymazat
  11. Jednou se mi podobný případ stal, když jsem položil nechtěně tachometr na kovový stůl (kontaktama). Byl jsem rychlejší než blesk :-).

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za info, už jsem poslal zprávu a odkaz kolegům do Sokolova. Když jde o BESIP, neznám bratra. :-))

    OdpovědětVymazat
  13. cyklocomputerKdysi dávno když se ještě jezdilo bez přileb ale computery už byli jsem sjížděl z Nové Vsi do Bečova. Už jsem tam měl skoro 50 km/h ale pak jsem se nevešel do zatáčky a probral jsem se až v nemocnici ve Varech. Jinak po náměstí v Jáchymově běžně 70 km/h. Je to příjemné předjíždět auta. Rekordní z kopec jsou Lovečkovice u Ústí n/L. Tam si lidé jezdí dělat rekordy.

    OdpovědětVymazat
  14. ->island968: To si musím poznamenat, že bych to tam třeba někdy jel zkusit. I když, jak mi přibývají léta, ubývá kuráž takové věci pokoušet.

    OdpovědětVymazat