úterý 18. listopadu 2008

Liga zakončená krosem

Vlastně ke Karlovarskému krosu konanému v sobotu 15.11. není z mé strany co pořádně napsat.
Tou drobnou udržovačkou, kterou jsem se rozhodl až do začátku prosince běhat, nic nespasím a žádné extra výsledky tak očekávat nemůžu.
V prvním kole, zdá se, běžím skoro na krev. Přesto je přede mnou spousta běžců, kteří bývají většinou za mnou. Jen co vyběhneme stoupání, začnou za mě postupně někteří odpadávat, ale většina se k tomuto činu ne a ne odhodlat. :o) Sbíháme zase zpátky dolů k fotbalovému hřišti. V zatáčce málem porazím strom, přestože se sekerou neběžím. Dole na rozdíl od většiny běžců vyberu druhou stranu oběhu bahýnka a tím na ně dost vydělám. V cíli prvního okruhu jsem za 8:50.
Vzpomenu si, že vl001 říkal něco o tom, jak běhám moc rychle a že když zvolním doběhnu mnohem dál. No, já kapacitám dost věřím, a tak jsem si tenhle slogan zařadil hned vedle nesmrtelných "ranní ptáče dál doskáče", a "s pravdou nejdál dojdeš". Je tedy nutno výrazně zpomalit. Karlovarský kros 2008To se mi bez většího úsilí povede a další kolo dávám bez zemanovského objímání stromů za 9:28. Je zajímavé, že všichni najednou obíhají bahýnko ze stejné strany jako já. To si snad poslali tichou poštou kolem celého okruhu. Takže tentokrát nevydělávám nic.
Poslední okruh. Asi bych měl zrychlit, ale když ten vl001... :o) Tak počkám až vyběhnu kopec. Stejně se mi do něj špatně dýchá. Z kopce to pustím a zrychluju. Přede mnou asi dvacet metrů dva subjekty. Jeden vypadá na "mládí vpřed", ten bude mít asi moc rychlý závěr. Ale co ten druhý? Ten by třeba při troše dobré vůle... Ale ne. Bohužel. Mlaďas zrychluje, druhý se nenechá zahanbit a mně zbývá už jen v pohodě doběhnout do cíle. Těm dvěma bych asi nestačil, ani kdybych se jim nahoře na kopci lepil na zadky.
Dobíhám v čase 27:28. Oproti loňsku, hlavně zásluhou letošní nebývale suché trati, zlepšení o 1:34 min. Ale v kilometrovém tempu je to jen ze 4:41/km na 4:35/km. Loni totiž byla délka 6,2km a letos je to jenom 6. Jak to jen ten Olda dělá? Rok od roku je ta trať kratší a přitom jednotlivé okruhy i jejich počet zůstávají stejné. :o) Těším se až si tu za pár let zaběhnu pětku. :D
Dáša si oproti loňsku polepšila výrazněji než já. Je vidět, že pár svižnějších běhů také v tréninku, náhradou za nikam nevedoucí pomalé pobíhání, trochu pomůže. Teď ještě vydržet.
Po závodě proběhlo tradiční vyhlášení Ligy běžců a po něm neméně tradiční posezení s příjemnou zábavou. V Lize je letos naše rodina bramborová. Čest Ultrasportu tak musel zachraňovat služebně nejmladší člen klubu Jirka Královec.
Výsledky.
Fotky z krosu (Vladislav Podracký na behej.com), z krosu i z vyhlášení (AK Sokolov) a z vyhlášení (Ultrasport Sokolov).
koyama

4 komentáře:

  1. No asi to bude nejspíš tím, že si táta koupil nový hodinky s GPS a vydal se tam týden před krosem, pořádně to přeměřit. Takže délka 6 000 m je správná :-))

    OdpovědětVymazat
  2. New GPSJirko v neděli jsem v Kadani také měřil GPSkou Garmin a není to oněch 6 800, ale jen 6 550m a tak průměr nebyl u mne 4:31, jak by vycházelo při délce 6 800m, ale bohužel jen 4:41/km. To je realita. Ale nakonec je důležitý čas v cíli, ať už to nazveme 6km, nebo 6,2km resp. 6,8 nebo 6,550km. Většinou jsem měřil tratě kolečkem /cejch./, kros bohužel jen na biku. Až minulý týden právě zmiňovanou GPSkou. Ale to vše jen tak na okraj. Osobně tedy preferuji přesně změřené tratě. Olda Dvořák

    OdpovědětVymazat
  3. To nebyla kritika, jen takové pošťouchnutí. :o) Samo, že je lepší přesně změřená trať, než se blamovat a v závodě, kde se budu chtít pokoušet třeba o osobák, na to dojet. Bohužel je ale smutným faktem, že se mi z různých důvodů nedaří správně trénovat a paradoxně čím kratší je na KV krose trať uvedená, tím horší mám časy. Tedy až na letošní čestnou výjimku, na které mám však pramalou zásluhu. Ta byla způsobena nad poměry kvalitním povrchem tratě.

    OdpovědětVymazat
  4. I když, Oldo, teď jsem si naklikal tu Kadaň na mapy.cz a nebál bych se říct, že Ti to tam GPSka trochu proměřila. Moc jsem se s tím nepáral, rozhodně jsem nijak nevykružoval zatáčky apod. a mapy.cz udávají 6730 m. Nicméně o něco kratší to asi bude.

    OdpovědětVymazat