čtvrtek 20. listopadu 2008

Rovinka?

V psychické pohodičce jsem v neděli po Karlovarském krosu dorazil na svůj letošní pětapadesátý závod. Čeněk (pořadatel) slíbil necelých sedm rovinatých kilometrů.
Předstartovní hlasy místních znalců tratí můj optimismus ovšem mírní. Prý to s tou rovinkou není až tak, jak pořadatel sliboval.
"Já vím," říkám. "Vím o těch pár hupech na cyklostezce."
"To taky, ale hlavně se běží do Suchého Dolu," nedají se umlčet ty pohodu podkopávající hlasy.
No co, uklidňuju se, hlavně, že z žádného dolu nevybíháme. Nicméně semínko pochyb bylo zaseto.
V půl jedenácté je odstartováno. Všichni vyrážejí jako smyslů zbavení. Jakoby nevěděli nic o Suchém Dole. :o) Po pár desítkách až stovkách metrů nějaké lidi předbíhám. Je mezi nimi i vefis. Nato, že netrénuje, vyrazil nejspíš nadlimitně. To by mě zajímalo, jakou drsňárnu si hned na úvod pustil do sluchátek.
Snažím se držet na dohled Jirku W. Postupně mi utíká, ale není to takový nátřesk, jaký jsem od něj dostal včera. Po cyklostezce se běží fajn, když tedy pominu po včerejšku totálně ztuhlé nohy a všechno to jídlo ze včerejšího zakončení Ligy běžců, které by rádo pozdravilo okoloběžící.
Sem tam vyběhneme krátký prďáček, ale s těmi jsem počítal a byl s nimi vnitřně smířený. Nicméně pak odbočíme na polní cestu a stoupáme k Suchému Dolu. Jde sice jen o to přeběhnout pět vrstevnic s ekvidistancí deset metrů, ale rovinka prostě vypadá jinak. Naštěstí odtud už klesáme do Zásady u Rašovic a skrz ní zpátky na cyklostezku k řece Ohři.
Cyklostezkou podél Ohře 08
Zajímavé! Jediný, kdo nemá z Kadaně fotku, jsem já. Tak alespoň aranžujeme jednu při výklusu. :o)
Zbývají necelé dva kilometry. Trochu stupňuju tempo, ale běžců, kteří by mě motivovali, přede mnou moc není. Trochu mi tu schází Tudy, možná bych se kousnul víc. Anebo taky ne. To už se nedozvím.
V závěrečném stoupáníčku těsně před cílem ještě jednoho běžce seběhnu a dobíhám kousek za Danem A. v čase 29:51. Popravdě nic moc. Doufám, že můžu vzít za bernou minci právě Dana A. a říct si, že když jsem ho na Lomcováku porazil o dvě vteřinky a on mi to teď o jednu vrátil, moje běžecká udržovací aktivita nese své plody v podobě právě udržení té jakéstakés kondice, kterou na konci sezóny disponuju. Nezbývá než věřit, že třeba takový Pavel Č. jde výkonnostně nahoru (Lomcovák +0:33; Cyklostezka -1:42). Potřebuju se udržet, vyzdravit drobné bolístky a v půlce prosince začínám trénovat.
koyama

3 komentáře:

  1. Všiml jsem si, že se Lady chystá na Porubský dvojmaraton! Jestli jedeš s ní, tak bychom si tam mohli v nedeli střihnout půlku. Třeba to dotáhneš na šedesátku! :-) ... Jo, a v úterý jsem koupil kolo!

    OdpovědětVymazat
  2. -> Mond: Na Porubský jedeme tak na devadesát procent. To víš, Dagmar Honsová pořád něčím straší. :o) Ale poběžím nejspíš jen čtvrtku. Běžet o srdce jedné z mála runbloggerek (http://jdem.cz/ahrh4 a http://jdem.cz/ahri9) je totiž hodně lákavé. :o)Na šedesátku určitě. Jen tady -> http://jdem.cz/ahrj3 budou čtyři. :o) Já uvažuju skromně o 66. :o)Běžecky jsme na tom podobně, plavecky jsme na tom podobně, ale jestli jsi teď koupil nové kolo, tak to seš na tom líp. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš pravdu moc jsem to přepálil. Rock mne vždy nabudí. :-)

    OdpovědětVymazat