pondělí 5. ledna 2009

Nový rok - nový rytmus

Rozhodl jsem se trochu pozměnit četnost příspěvků na blogu.
V poslední době nějak nestíhám a nestačím (skoro nespím, nesnídám a nesvačím :o). Navíc mám pocit, že u některých regionálních závodů už se dost opakuju. (Přeci jen si na netu plácám játra už skoro dva roky.) Je možné, že i nadále budu psát o každé mé účasti na závodech, ale pokud se v závodě nestane něco zásadního, nepozvrací mě múza či pro mě nebude závod novinkou, nejspíš prostě spojím dva až tři závody do jednoho článku. Ušetří mi to nějaký čas a navíc si nebudu připadat jako v továrně na písmenka, což se mi v poslední době stávalo čím dál tím častěji.
Lady samozřejmě ve zveřejnění příspěvků bránit nebudu. Ať si jich napíše, kolik chce. I když ona tu múzu a intenzivní prožitek k napsání článku potřebuje ještě nutněji než já.
A teď k samotnému Novému roku. Jsa nachcípán rozhodl jsem se vynechat Novoroční běh z Doubí na Svatošské skály a zaběhnout si pouze Novoročák kolem Lokte. A to ještě jen proto, abych neporušil tradici novoročního organizovaného běhání, která už k letošku čítá deset let.
Do Doubí jsem tedy jel pouze jako doprovod, řidič, fotograf, kouč, kibic...(nehodící se škrtněte) Dáša se v mrazivém počasí vypnula k celkem pěknému výkonu, když za svým zdejším osobákem zaostala o necelou minutu a brala za tenhle výkon třetí místo ve své kategorii. Pravda. Několik významných soupeřek tentokrát chybělo, ale mají si k oslavám přizvat nějakého Míru, aby pak nemuseli absentovat.
Novoročák 2009
Dáša běží přepadnout restauraci na Svatoškách. :o)
(Ale jaktože si já z toho dovolím dělat šoufky, když sám jsem takhle vymóděn běžel i mizernou dvaapůlku.)
Po doběhu a vyhlášení, při kterém Dáša převzala potravinový balíček, pohár a medaili (hned na úvod takové cetkařské žně), jsme se přesunuli do Lokte. Teplotu jsem neměl, takže na start v Lokti jsem se definitivně postavil. Rozhodl jsem se ovšem, že to hrotit nebudu a závod si odklušu s Dášou. Dáša doufám promine, ale i při nemoci to pro mě bylo opravdu pohodové tempíčko. Dva a půl kilometru z náměstí okolo Lokte dolů k Ohři a druhou stranou nazpět jsme uběhli za cca 12 a půl minuty (nějak jsem zapomněl zmáčknout stopky, protože jsem si nemohl nechat ujít příležitost doběhnout do cíle s Dášou ruku v ruce a pořadatel časy jaksi opomíjí). Dáša první ve své kategorii a třetí ze všech žen (byť se pořadí v Lokti nevyhlašuje). V cíli tradičně výborná česnečka a letos překvapivě i pamětní medaile. Takže pokračování cetkařských žní. Prostě samá pozitiva a sociální jistoty. Když pominu mé nachlazení, tak musím říct, že rčení "Jak na Nový rok, tak po celý rok." by se naší rodince tentokrát moc líbilo. Hromada trofejí, kupa bednových umístění, dobré výkony a pro mě ještě příjemné pocity při běhu (což jsem v poslední době prakticky nezažil).
Cetkobraní
Cetkobraní
koyama

6 komentářů:

  1. VýsledkyAhoj Jirko,Výsledky z Doubí, které i mě byly utajeny (ale věř, že někteří je ve svých mejlech měli již v pátek - bohužel se s námi nepodělili) jsem před chvílí lupnul na stránky ACESu.. Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vidím, že jste to rozjeli ve velkém. Letos Dáša půjde po rekordu v počtu závodů? Když to spočítám, tak to dělá 50 týdnů, to je 100 víkendových/závodních dní, denně dva závody,...slušné.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, díky. Odkaz jsem také doplnil.

    OdpovědětVymazat
  4. Dane, Dáša chystá rekapitulaci loňského roku, ve které chce načrtnou i plány pro rok 2009. Tak se nech překvapit, stejně jako já. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. pravidelná čtenářkaDobrý den,moc mě mrzí vaše rozhodnutí o četnosti vašich příspěvků...s nadšením je čte celá naše rodinka...máme pár dávných známých mezi sportovci a tím,že s nimi už dávno nejsme v kontaktu,tak alespoň tímhle jsme se dozvídali zajímavé novinky a ve vašem podání to nemělo chybu..fotky si také prohlížíme..přejeme hodně úspěchu celé vaší rodince a ostatním.Dáša

    OdpovědětVymazat
  6. Upřímně jsem spíš čekal, že si vykoleduju souhlasné mručení ve stylu: \"Jo, jo, opakuješ se, už bylo zapotřebí ubrat.\" Anebo ještě tvrdší... :o)Takovouhle chválu jsem ale opravdu nečekal. Už jen kvůli Vám se budeme snažit, abychom měli co nejvíce (a pokud možno co nejintenzivnějších) zážitků...zkrátka, aby bylo o čem psát. Díky moc za komentář, který potěšil!

    OdpovědětVymazat