neděle 1. srpna 2010

Měsíc bouří

No. Tak žádná velká bouře do mého tréninku nezasáhla. Můžu s klidným svědomím říct, že bouře nenastala vůbec v ničem.
Tak, jak jsem si v červnu slíbil, ubral jsem mírně z kilometráže. Běhal jsem až na pár výjimek každý třetí den a většinu jsem se snažil tlačit do rychlosti. Tedy to slovní spojení "do rychlosti" by asi MĚLO být vetknuto mezi uvozovky. Prostě jsem se snažil, aby většina tréninků byla v tempu alespoň mírně rychlejším než pět minut na kilometr. Párkrát se mi zadařilo běžet i rychleji. Většinou ze vzteku či z potřeby něco nepříjemného ventilovat. Například taková devětapůlka v tempu 4:35/km v neděli v deset hodin večer, potom co se Dáša vrátila z výjimečné pracovní šestihodinovky, na kterou odešla v deset hodin dopoledne, aniž by mi jakkoliv mezitím dala vědět.... Jistě uznáte, že to nešlo jinak, než vyběhat.
Zúčastnil jsem se také přátelské štafety mezi městy Sokolov a Schwandorf. Tam jsem na nejdelším ze svých čtyř úseků (cca 7 km) zrovna chytil Němce, který se rozhodl, že to pořádně nakopne. Jako na potvoru s námi neběžela žádná žena, takže i když jsem se ho snažil (a nejen já) dost brzdit, stlačili jsme tempo pod 4,5 minuty na kilometr.
Tímto způsobem, tedy mírně rychleji a většinou s dvoudenní běžeckou přestávkou jsem naběhal za měsíc 142 kilometrů. Ty běžecké pauzy jsem příležitostně prokládal jinou sportovní aktivitou. Takže jsem naplaval 4 kilometry, na horském kole našlapal kilometrů 71 a k tomu přidal jednu bruslařskou vyjížďku v délce devíti kilometrů. Zdá se, že tenhle systém mé achilovce prospívá, protože se její stav celkem výrazně zlepšil, takže v něm budu ještě minimálně měsíc pokračovat.
Vím, bude těžké z toho vydolovat nějaký slušný výsledek, ale já stále vidím jako svůj největší problém hmotnost. Momentálně jsem na 81 kg a věřím tomu, že kdyby se mi podařilo do 11. září shodit na 78 kg, bude můj čas v Praze začínat čtyřicet čtyřkou i při takovémto tréninku.
V červenci jsem se tedy žádného závodu nezúčastnil (jen zmíněné štafety, která ale místy k závodům také neměla daleko). To plánuju v srpnu změnit, ale pravděpodobně jen jedním běžeckým závodem. Nevím, jestli si se svým koupáním a popojížděním na kole, troufnu postavit se na start nějakého triatlonu...to nejspíš nechám koňovi, protože ten má větší hlavu....
koyama

2 komentáře:

  1. Ahoj, chci se jenom zeptat, co je s Dášou (že ani nebyla na Kladně)?Pavlína P.

    OdpovědětVymazat
  2. Pavli, poslala jsem Ti email.Pro ostatní: zjednodušeně - momentálně neběhám vinou zdravotních problémů, snad je brzy zažehnám.

    OdpovědětVymazat