středa 17. října 2007

Můj první

Tak to mám za sebou. Místo činu: Chodov - Běh Smolnickým kopcem; Datum a čas: 14.10.2007 10:00. Pravda už jsem v kočárku běžel dva závody a v krosničce šel dva pochoďáky, ale teď už mám za sebou veřejnou akcičku i po svých.

Na svůj první běžecký závod jsem trénoval usilovně téměř 18 měsíců. Nejdřív jsem posiloval celé tělíčko, pak jsem přidal chůzi a nakonec jsem běhal interválky od kašny ke kašně na našem náměstíčku nebo stupňované rovinky z pokojíčku do pokojíčku.

Právě kvůli tomu usilovnému tréninku nejsem se svým výkonem moc spokojený. Přitom počasí bylo bez chybičky. Musím to rozebrat a z nedostatků se poučit pro příště. Je pravdou, že jsem byl nejmladším účastníkem celé akcičky. Ovšem zároveň jsem byl i účastníkem nejvytrvalejším. Tedy vydržel jsem na trati nejdelší dobu. Velký dílek viny bych přičítal taťkovi. Jako vodič docela zklamal. Navíc zklamal i jako fotograf. Zapomenul fotítko doma. Rozeběhnuto jsem měl celkem slušně, i když taťka mě skutečně jen vedl, místo aby i trošičku táhnul. Když jsem ale zjistil, že fotítko skutečně nebude, odmítl jsem běžet dál. Pak jsem uviděl maminku a zjistil, že ani ona mě nevyfotí. To už mě fakt rozplakalo. Naštěstí se ukázalo, že fotítko má strejda hustey z Atletického Klubíčka Sokolov. A tak jsem nakonec doběhl, chviličku s maminkou a chviličku bez ní, do cíle. I když nevím, co na tom cíli všichni vidíte. Po levé straně ten zelený trávníček a hlavně to pískoviště byly mnohem zajímavější. Celou stometrovou trasu jsem uběhl rychlostí těsňoučce nad 4 km/h. Žádná veliká rychlost, ale kdo z vás dokáže takovou rychlostí běžet? Výsledný čas 89,7s. Ve srovnání s "kladenskými" ročníky 06 jsem ale dopadl dobře. Jenže tam jsem běžet ještě nemohl, protože jsem neměl vyladíno.

Potom běželi i maminka a tatínek. Maminka byla poslední, ale chystala se na příští týden na maratónek. To taťka se na nic nechystá a stejně byl skoro poslední. Vůbec mu to neběhá, běžel čím dál tím pomaleji, takže se nemůžu divit, že zklamal i jako vodič. Zvážím, jestli mě příště nepovede maminka. Třeba by mě i malinko táhla.

Každopádně mi teď skončila sezóna a brzy zahájím přípravu na tu další.

koyama-boy

10 komentářů:

  1. Pěkné!První závod nesmazatelně utkví v paměti, ale v tomto případě asi ještě ne. Naštěstí jsou tu fotky.Jen dej pozor na přetrénování. Nárůst objemu i rychlosti současně je velmi pravděpodobný.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak už běháte celá rodinka. Máte to v krvi. Krásně jsi si zaběhal a nandal jsi to všem. Gratuluji !!

    OdpovědětVymazat
  3. to rk: Objemy neřeším, s nárůstem rychlosti počítám.to vefis: Když vidím, jak to teď neběhá taťkovi, tak chci lepší krev.

    OdpovědětVymazat
  4. Další z rodu sportujících Koyamů. Chlapče krevní doping teď neřeš a trénuj na sobotní Stromovku.

    OdpovědětVymazat
  5. Aspoň někdo ví, kdy se má začít. A ne jak my, co jsme pobíhat až ve středním věku:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, to jsou ti poučení rodiči. Myslím, že ty to doma celkem úspěšně praktikuješ taky. Ale na druhou stranu, alespoň nemáme zhuntované klouby z nadměrné zátěže v dospívání, ne? ;o) I když ty jsi vlastně býval profesionální košíkář, takže nevím, jak jsi na tom s klouby.

    OdpovědětVymazat
  7. milan: Sobotní Stromovku za mě běží maminka.

    OdpovědětVymazat
  8. To koyama-boy Lepší krev? co bych měl říkat já? :-)Mamince při běhu ve stromovce budu samozřejmě držet palce.

    OdpovědětVymazat
  9. no jeste par mesicu, a budes tatku vesele predbihat.. koyamo, pozor pozor, vyrusta vedle tebe nebezpecna konkurence!! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Budu jen rád. Neznám nebezpečnou konkurenci, jenom tu prospěšnou. Třeba se kvůli konkurenci pořádně zakousnu do tréninku. :o)

    OdpovědětVymazat