čtvrtek 29. května 2008

300.

Když jsem se tak předevčírem probíral tréninkovými deníky, což dělám za různými účely docela často, narazil jsem na (alespoň pro mě) zajímavou věc.
Bóžova čtyřicetjednička byla mým 300.závodem. Ze tří set závodů jich nejvíce bylo běžeckých. Celkem 242, z toho 3 maratóny a jeden (pokus o) orientační běh. Následuje, ač je to u neplavce a necyklisty s podivem, triatlon s 22 kousky a hned za triatlonem karate, kde mám 16 účastí (10x kumite a 6x kata). Dál už jde jen o menší sumy. 6 atletických vícebojů (3 desetiboje, 2 vrhačské pětiboje a 1 netradiční pětiboj), 4 plavecké závody, 3 cyklistické soutěže a 3 běhy na lyžích. Do výsledné třístovky už chybí jen 2 aquatlony, 1 skok daleký a 1 turnaj v minigolfu :o). (K tomu všemu můžu - nebo také nemusím - připočítat ještě 47 turistických akcí.) Nejvíce závodů za rok - jen o jeden mi utekla padesátka - jsem absolvoval v roce 2004.
Ve všech těchto závodech jsem uběhl 2257 km, ale jen 556 km jsem zdolal na kole. Uplaval jsem 19 km a do tří závodů na běžkách se vměstnalo celkem 110 km. Nevím, jestli má vůbec cenu zmiňovat umístění na stupních vítězů...ale když už jsem to nakousl: Tak tedy, pět umístění na nejvyšším stupínku, pětkrát i na stříbrné pozici a čtrnáctkrát na třetím místě.
Prvním závodem vůbec byla v prosinci roku 1990 krajská bodovací soutěž v karate. Protože jsem se zúčastnil jak kata tak i kumite, šlo vlastně hned o první dva závody. Běžecký závod jsem poprvé okusil 1.ledna roku 2000 - Novoroční běh okolo Lokte. Triatlonovým debutem byl Dřevěný člověk v Chebu v roce 2002, ale ještě před ním jsem si ve stejném roce vyzkoušel tříkilometrovou časovku do vrchu v Kraslicích a plaveckou hodinovku ve Výrově (při ní jsem uplácal své první dva kilometry v kuse). Na běžkách jsem stál poprvé na konci ledna roku 2004 a necelý měsíc nato jsem se postavil na start Karlova běhu a týden poté Blatenské desetihodinovky (i když jsem na trati vydržel jen něco přes 5 hodin :o).
Vím, jsou větší frajeři. Dokonce i Dáša má (jak jsem si hned pohotově spočítal) o čtrnáct závodů více než já, ale když ta třístovka je taková pěkná kulatá cifra. :o) Slibuji, že další takovouhle statistiku dlouho neuvidíte. Ke čtyřstovce (a tím více k pětistovce) to je totiž ještě zatraceně daleko.
koyama

9 komentářů:

  1. Teda ty jseš drak. A k tomu univerzální. Možná si svoje zářezy taky spočítám, ale určitě jich nebude ani 100.

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, univerzální ultrahobík. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. ->Šnek: Ani se šachama nedáš dohromady stovku?

    OdpovědětVymazat
  4. Super, 300 je hezké číslo. Já jich nebudu mít víc než 15 :) Ale jeden běžecký závod jsem vyhrál. A zároveň jsem byl druhý od konce..

    OdpovědětVymazat
  5. \"Ale jeden běžecký závod jsem vyhrál. A zároveň jsem byl druhý od konce..\"To už se mi, Machy, taky jednou poštěstilo. Já jsem vlastně skoro všechny ty bedny (kromě pár z karate), spíš tak trochu utrpěl. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. To Koyama:Koukal jsem kam směřuje tvé úsilí (MS v běhu do vrchu). Já si budu muset ještě rok a čtvrt počkat :-). Jinak držím palce. Na Crosmaraton Jirkov jdeš?

    OdpovědětVymazat
  7. Nejdu, ani neběžím. ;o) Možná moje drahá polovička, podle toho, jak se zregeneruje po sobotní Stromovce Já z pochopitelných důvodů (viz. cíl) pojedu pravděpodobně na Loučnou -> http://www.loucna956.info

    OdpovědětVymazat
  8. Máš pěkně široký záběr. Taky se mě podařilo zúčastnit se i netradičních sportovních klání: námořní jachting, stolní tenis, šachy.

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě se něco netradičního ještě pokusím přidat, ale šachy (i když třeba pro Šneka ničím netradičním nejsou) to nebudou. Protože tuším, že bych mohl táhnout třeba na J9 a zaznamenat tak teprve druhý aut v dějinách šachu. :o)

    OdpovědětVymazat