pátek 19. září 2008

Kladenská stovka

Tak jsem stál na startu dalšího závodu. A aby nevznikla nějaká mýlka, hned uvedu, že jsem taky proběhl cílem.
Lidičky. V první řadě vám musím říct, že vůbec netuším, co máte na tom dlouhém běhání. Když skončily celé tyhle závody, jeli jsme s taťkou a mamkou do Prahy a taťka tam běžel skoro tři čtvrtě hodiny. A ještě za tmy. Kdyby to nebyl můj taťka a nehrozilo mi, že dostanu zákaz večerníčka, řekl bych, že je cvok. No a pak ta mamka. To už mi hlava vůbec nebere. Já vím, mám jí celkem malou, ale i tak. No uznejte, víc než čtyři hodiny běhat pořád dokola. Běžela kolem mě osmkrát a vždycky mi utekla. Já myslel, že si budeme hrát (třeba na honěnou, když už ta mamka tak ráda běhá) a když zmizela za zatáčkou, vždycky se mi chtělo plakat. Ještě, že tam byly i jiný holky. Pár jsem jich v Kladně sbalil.
Ale zpátky k běhání. Já si myslím, že úplně stačí ta má skoro minutka běhu (přesně 54,3 s). Fakt není potřeba běhat déle. A to jsem ještě mohl běžet kratší dobu. Zaprvé jsem stál v rozběhu se samými starými kluky a neměl jsem s kým závodit. A za druhé taťka se pořád vychloubal, jak je můj gauč nebo co. Já jsem to tedy nepochopil, ale on říkal, že mi všechno zajistí a že mě potom bude trasovat až do cíle. No nezajistil. Nezajistil kšandy a mě po šedesáti metrech spadly kalhoty. A on by snad chtěl, abych pokračoval v běhu. Už takhle jsem se tam znemožnil, když jsem ukázal půlku pemprsek. A přitom jsem mu jasně řekl, když jsem zastavil: "Tato jeje kaoty šudej." A on si myslel, že trucuju. Pak mu to tedy došlo, kalhoty mi natáhl a mohli jsme doběhnout do cíle.
I přes spadlé kalhoty (Táto, až vyhraju nějaký prize money, tak s procentama nepočítej!) jsem porazil všechny své ročníky. Tedy kluky. Jedna holka byla rychlejší. Zřejmě slušnej oddíl. Ještě budu muset trochu trénovat, abych jí mohl sbalit.
Takže lidičky ještě jednou: Úplně stačí běžet jednu minutku. Na doběhnutí autobusu stejně většinou víc času nepotřebujete.
Už tu sice byly, ale ještě jednou výsledky
A pro nevěřící: Fotky z Kladna nemám, ale tady je jedna, jak balím holky (Polku a Španělku - to víte, batoletština je mezinárodní jazyk) na MS veteránů v běhu do vrchu. ;-)
Balím na MS veteránů :-)
koyama-boy

3 komentáře:

  1. Tak stovku jsme před 14 dny běželi na ovále taky. Výsledek jsme měli (časově) lepší o rok a deset sekund, jsme v infant-veteránské kategorii (a tady je to plus). Akorát v půlce trati jsme si museli prohlídnout nějaké moc zajímavé ptáky a zastavili jsme. Taky výběr druhé dráhy svědčí o mé prozatímní závodní nezralosti. Ale bude dost času se tomu všemu ještě pověnovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Dane Machysone, to je jasné. Rok je v tomto věku něco jako kopec km v zimní objemové přípravě. Za rok to bude úplně o něčem jiném. Chystám se v květnu do Nýřan, kde budu skoro nejstarší v nejmladší kategorii. A protože se běží jen sedmdesátka a já tvrdnu kolem šedesátky, nebál bych se říct, že chci útočit na bednu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Třeba se na nějakých závodech potkáme, ale vzhledem k tomu, kolik závodů navštívíme za rok my a kolik vy, tak to bude třeba až v juniorech.. :)

    OdpovědětVymazat