středa 29. dubna 2009

Co se všechno dá stihnout o víkendu

Leccos.
koyama-boy: Koukněte. V den svých třetích narozenin jsem si přál hlavně dort. Ale že prý nejdřív jdeme běhat. No tak, jo. Odběhnu si to a bude klid.
Na startu šedesátky jsme stáli čtyři. Už dopředu snad bylo podle ročníků narození jasné pořadí. Tak jsem si to tréninkově odklusal.
Rolava 2009 - chůze
 Mimochodem, podle fotky to prý vypadá, že i můj chodecký styl bude dobrý. Nenajde se nějaký chodecký trenér? :-)
Taťka dával k dobru, že jsem druhou půlku neběžel, ale šel. No a? Tati, máš taky medaili jako já...?
Rolava 2009 - poprvé na bedně

koyama: Sobotní běh jsem už dopředu plánoval běžet poněkud volněji. Trochu se pošetřit na nedělní desítku v Sokolově a tam předvést slušný výkon. Ještě v zimě jsem si ten výkon maloval kolem 41 minut. Stále (jen s drobnými obměnami) přetrvávající zdravotní problémy si však žádaly zmírnění mých cílů. Pod 43 ovšem musím běžet. Tak jsem si to řekl.
Proto bylo osm kilometrů na Rolavě jen jakýmsi tempovým tréninkem. Naplno jsem běžel pouze štafetu 3x1160m, kdy jsem na 1.úseku předával na 5.místě v čase 3:54, s čímž jsem na výsost spokojen.
Rolava 2009 - štafety
V neděli, na Velké ceně Sokolova v atletice, jsem se pokusil vyrazit strojovým tempem okolo 1:43 na jeden čtyřsetmetrový ovál. Chvíli se to dařilo, ale brzy jsem běhal okruhy za 1:45. Běžel jsem sám, a tak jsem využil možnost vytáhnout se za jedním z běžců předbíhajícím mě o kolo na Milana H. I za nim jsem pak ale pokračoval v tempu 1:45-1:46. Milan mě po nějakém čase uskočením do strany pustil před sebe. Já však byl schopen zrychlit jen o vteřinu na okruh. I to však stačilo, abych Milana odpáral. Hmm, takže zase sám. Ještě jednou se zkouším chytit běžců, kteří mě berou o kolo. Jednu čtyřstovku tím zrychlím na 1:39 a brzy zase odpadám. Pomalu se blížím k poslednímu okruhu. Když do něj vbíhám, vím, že ho potřebuju běžet za 1:35. To dám. Jsem si jistý. Tlačím na tempo a hlavně poslední dvoustovkou za 37 sekund dávám poslední čtvrtku za 1:26. Cílem probíhám v čase 42:50,78.
VC Sokolova 2009 - finiš
Za dané zdravotní a tréninkové konstelace jsem spokojený. Tempo na 14 km/h bychom vlastně měli, jen ho ještě udržet dalších sedmnáct minut. Tohle měl být můj závod. Jenže nebyl....

lady koyama: Po vytrvalostním víkendu mě trochu zlobilo lýtko, tak jsem šla ve čtvrtek jen pomalou osmičku a pak přišel na řadu rychlotempařský víkend. Potřebovala jsem ladit na 24 hodinovku a ne si něco natrhnout při přemíře snahy o rychlost. Nemohla jsem běžet všechny tři závody naplno. Rozhodla jsem se pro desítku na dráze. Při posledním startu jsem za OR zaostala 3 vteřiny, lákalo mě pokořit svůj skoro 6 let starý osobák 48:58 min. Na start 8 km při Běhu okolo Rolavy jsem nastupovala s více než 3 km rozklusem a s cílem běžet jednotlivé kilometry pod 5 min. Když mě to moc nevyčerpá, mám v neděli šanci. Tempo se mi dařilo držet. Za 4.km mě ale začaly bolet břišní svaly, na což při ultra moc zvyklá nejsem. A tak to zůstalo až do cíle. Čas 39:36 min. značil, že musím druhý den v tempu vydržet a ještě to stáhnout o více než 38 vteřin. Rolava mě stála dost sil, nevypadalo to, že bych jich vydolovala víc. S odstupem času po doběhu se mi to v hlavě rozleželo. Vždyť je to jen zrychlení o 4 vteřiny na kilák.
A přišla na řadu štafeta 3x 1160 m. Náš klub si kladl jediný cíl, nebýt poslední. Jirka běžel první úsek a těsně před předávkou nasprintoval před Jirku V., a tak jsem vybíhala pár metrů před Ivetou V. Byla jsem ve střehu, protože jsem se chtěla snažit Ivetu uviset, až mě bude předbíhat. Přeci jen mi v předchozím závodě nandala 3 min. Ale ona mě doběhla a běžela pěkně spořádaně za mnou, prý jsem držela pěkné tempo, jak mi řekla po závodě. Byla jsem z toho trošku nervózní a aspoň se tedy snažila držet stejnou vzdálenost na Radku L. před námi. Ke konci okruhu už to dost bolelo, Radka L. svůj náskok zvýšila a i Iveta se v cílové rovině nakonec přese mě přehnala. Se svým úsekem jsem byla spokojená, líp to z přípravy na ultra prostě nešlo.
Nedělní závod máme asi 800 m od domu. Ať děláme, co děláme, nedaří se nám přijít včas. Ještě se stihneme před odchodem s Jirkou pohádat, to abychom měli už před závodem nějaký ten adrenalin navíc. Když už stál Matouš na chodbě, ještě jsem se vrátila a hledala ve starém tréninkovém deníku, jak jsem to posledně běžela. Jo, musím to dávat pod 2 min. na kolo a v posledních kolech zrychlit. Na stadión jsem se s Matouškem došourala asi 20 min. před startem. První kolo za 1:50 min. a jsem poslední. Pak jsem se začala trefovat na mezičasy zhruba 4 vteřiny pod 2 min. Neuběhli jsme ani 2 km a doběhla jsem Michala H. (na Rolavě jsem ho doběhla až na 7. km a on mi pak v cílové rovince utekl) a myslela jsem, že se za ním schovám proti větru. Sice jsem se schovala, ale bylo to moje nejpomalejší kolo 1:59 min. No, co mám povídat, běželo se mi dobře, sice to od 2.km bolelo, ale to se dalo čekat, že útok na osobák bude bolet. Žádná krize. Asi po 15 kolech si uvědomím, že mě dosud nepředběhla žádná z obvyklých soupeřek (Ivanu nepočítám) a podívám se na polovinu okruhu před sebe. Vida, přibližuju se. Asi někde za 20. kolem jsem předběhla 2 běžkyně ze své kategorie. Ale říkám si, hlavně ten osobák! To ostatní bude taková třešnička na dortu. V posledních 2 kolech jsem se posunula ještě o 2 místa. Tak se mi podařil opravdu pěkný OR 48:00,75 - téměř o minutu! To jsem, ze své přípravy fakt nečekala. Eufórie byla ohromná. V absolutním pořadí jsem doběhla na 3. místě z 8 žen. A to se mi jen tak nestává.
VC Sokolova 2009 - bedna
Hlavně, aby se mi ty pozitivní dojmy z posledních týdnů přenesly do Bergama.

Čtyři mistryně ČR
Jarda Kaše poslal fotku z Mníšku pod Brdy, kde jsme všechny veteránské mistryně ve svých kategoriích. Tři jedeme do Bergama, nechť se usmíváme i po něm!
Výsledky Běhu okolo Rolavy.
Výsledky VC Sokolova.
Fotky AK Sokolov z Běhu okolo Rolavy.
Fotky z VC Sokolova: M.Kubínová, Vl.Podracký.
koyamas family

4 komentáře:

  1. Rodino, blahopřeji k PB i SB. Jak já Vám závidím, že už si běháte závody na dráze (ikdyž to berete jen jako přípravu). Forma Vám jde nahoru, tak držím palce ať ještě stoupá výš.milans

    OdpovědětVymazat
  2. milans: Díky za přání i blahopřání. Jen jeden dotaz: Tvé nohy už jsou v pořádku?

    OdpovědětVymazat
  3. Už je to vpořádku, něco jsem naběhal,ale sem tam někde něco lehce píchne.V neděli mě čeká 25ka v Berlíně a tak se modlím ať nic nepovolí. Už se těším na další Vaše reportáže, tak piště, pište a ať Vám to běhá.milans

    OdpovědětVymazat
  4. Tak přejeme v Berlíně hodně štěstí a dobrou formu.

    OdpovědětVymazat