pátek 1. října 2010

Vencoběh

Františkolázeňský Václavský běh v několika bodech:
- co se mi líbilo: Pohodová, téměř rodinná atmosféra. Setkání se  spoustou běžeckých kamarádů. Na takové závody rád jezdím.

- co mě zklamalo: Sloučení nejmladší kategorie až po doběhu pro (prý) malou účast (3 kluci a 3 holky). Těžko můžete vysvětlit čtyřletému prckovi, kterého jste přesvědčili o jeho druhém místě, že došlo ke sloučení a vyhlášený nebude. Těžko pochopí, co to sloučení je a už vůbec nepochopí, proč to je. Náš malý to oplakal.

- co se povedlo: Trasa. Značení tratě bylo naprosto dokonalé. Tady se prostě zabloudit nedá. Navíc Františkovy Lázně jsou jednoduše hezké místo.

- co je potřeba zlepšit: Organizátoři už mají pár závodů za sebou, ale výsledkovku pořád ještě udělat neumí. Mohu pominout pár chyb ve jménech  (stane se), ale neuvedení oddílů a klubů ve výsledcích tolerovat nelze. Jednou je to závod, tudíž by mělo být z výsledků vidět, za koho či co jsem běžel.

- co se hodilo: Startovné na Paraple. V den, kdy byla dobročinná akademie pro Centrum Paraple, jsem mohl přispět hotově a nemusel tak, řešit, že z mé případné DMSky bude částí profitovat i nějaká mezistrana. Prostě vše, co jsem věnoval, dostanou Ti, kterým jsem to dát chtěl.

- a jak mi to šlo? Už jsem to psal v Xichtoknize. Začnu nejspíš běhat dětské tratě. Na trati 3800 metrů dlouhé jsem časem 16:08 dokázal urvat tempo 4:15/km a dokonce jsem si na této trati zaběhl osobní traťový rekord. Navíc jsem za svými zády udržel i pár lidí, kteří mě v poslední době poráželi. Se svým výkonem jsem moc spokojený, třeba je to ono kýžené blýskání se na lepší časy. Kdo ví?

Výsledky.

koyama

1 komentář: